Tips

Hondentrimsalon

De meeste mensen wachten te lang om met hun hond naar de trimsalon te gaan, waardoor de vacht meestal al in de klit zit. Omdat dit niet bevorderlijk is voor de huid van uw hond, raad ik u aan om op tijd een afspraak te maken. De extra tijd om de vacht ontklitten, is niet fijn voor uw hond. Maar ook komen er voor u op deze manier extra kosten bij. Het kan soms zo erg zijn dat de hond geschoren moet worden. Met als gevolg een kale hond.

Maak tijdig een afspraak.

Laat uw hond AUB van te voren even uit en zorg dat het buikje niet vol gegeten is.

Probeer uw hond zo droog mogelijk naar de trimsalon te brengen, een natte vacht is moeilijk te trimmen.

Als u van plan bent uw hond te wassen, net voor of na een trimbeurt heeft overleg hierin de voorkeur. Veel vachten zijn namelijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt. Andere honden mogen juist na het trimmen niet gewassen worden.

Als er medische aandoeningen zijn ben ik hiervan graag op de hoogte, dan kan ik er tijdens de behandeling rekening mee houden. Ook als uw hond bijtgraag is zou ik dat van te voren graag weten!

Laat ook altijd een telefoonnummer achter waarop ik u kan bereiken, mochten zich tijdens de behandeling ongewone dingen voordoen dan kan ik daarover contact met u opnemen.

Een trimbeurt is een intensieve gebeurtenis voor uw hond. Houd er dus rekening mee dat uw hond                                       na afloop erg moe kan zijn!

Heeft u een puppy? Kom dan rond de leeftijd van ± 3 maanden een keer langs voor een borstel en                              eventuele wasbeurt in de trimsalon. Uw pup kan dan alvast wennen aan het staan op de tafel het                                         borstelen en kammen. Uw pup kan dan de trimbeurt als een leuke gebeurtenis ervaren.

Als u uw hond brengt voor een trimbeurt spreken we af hoelang het ongeveer gaat duren.                                                    Als u gebeld wordt dat uw hond klaar is, kom hem aub zo spoedig mogelijk halen, dit is prettiger voor beiden.

Kom niet voor de afgesproken tijd uw hond halen. Hierdoor kan uw hond erg onrustig worden als hij zijn baasje hoort of ruikt. Dit maakt verdere behandeling voor mij en voor uw hond erg moeilijk.

Tenslotte nog het verzoek uw hond vrij van vlooien te brengen. Er zijn goede bestrijdingsmiddelen en het is een fabeltje dat elke hond vlooien heeft.

Kunt u uw afspraak, om welke reden dan ook, niet nakomen? Geef dit dan AUB tijdig aan mij door.   

Bent u niet tevreden, heeft u klachten of is er iets onduidelijk? Laat mij dit dan weten zo helpen we misverstanden de wereld uit en kan ik er de volgende keer rekening mee houden. Ik sta daar voor open.

Bent u wel tevreden en is het eindresultaat naar wens! Dan is een vind ik leuk op onze facebook pagina van harte  welkom.

@bert aug. 2015